Ufuk Avrupa Marie Curie Eylemleri kapsamında şekillenen Science4Future projesi, Sakarya Üniversitesi'nin liderliğinde hayata geçiyor. Düzce Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi'nin de katkılarıyla ortaklaşa yürütülen bu proje, MSCA ve Vatandaşlar hibe çağrısı altında başvurulan 132 projeden sadece 44'ünün hibe almaya hak kazandığı seçkin bir başarıya imza attı. Türkiye'den destek alan beş projeden biri olarak öne çıkan Science4Future, Sakarya Valiliği, Düzce Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi'ni proje ortakları olarak bir araya getirirken, Düzce Valiliği ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü de iştirakçi ortaklar arasında bulunduruyor.
Science4Future projesi, Avrupa Birliği'nin Yeşil Mutabakat Stratejisi'ne paralel olarak iklim değişikliği ve doğal afetlere uyum sağlamak adına dayanıklı bina ve altyapıları güçlendirmeye odaklanıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilecek faaliyetlerle dirençli şehirler oluşturmayı ve sürdürülebilir kalkınma anlayışını teşvik etmeyi hedefliyor.
Projenin en önemli ayaklarından biri, bilim şenlikleri ve okul faaliyetleri aracılığıyla ilk etapta 70 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca, üç farklı şehirdeki üniversitelerin kampüslerinde gerçekleştirilecek Avrupa Araştırmacılar Gecesi faaliyetleriyle 50 bin kişiye daha ulaşılması planlanırken, ortaokul ve liselerde düzenlenecek deneysel gösteriler, yarışmalar ve bilgilendirme faaliyetleriyle de 20 bin öğrenciye seslenmeyi amaçlıyor. Proje süresince yürütülecek bilinçlendirme ve yaygınlaştırma çalışmaları sonucunda ise 1,5 milyon kişinin iklim değişikliği ve doğal afetler konusunda bilinçlenmesi planlanıyor.