Ulusal ve Dünya Ekonomisi Üniversitesi, Avrupa, Asya ve Afrika'daki üniversiteler, kamu ve özel kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan 14 ortaklı bir Konsorsiyumun Koordinatörlüğünü üstleniyor. Bu proje, Marie Sklodowska–Curie Araştırma ve İnovasyon Personeli Değişimi – RISE finansman programı altında yürütülen Horizon Europe Çerçeve Programı'nın bir parçası olarak hayata geçiriliyor.

Proje, 1 Ocak 2024'te başladı ve yükseköğretim sistemlerini dijital çağda sürdürülebilir ve etkili bir şekilde adapte etmeyi amaçlayan başarılı çağdaş modelleri ve araçları incelemek ve kurmak için bir araya gelen katılımcılar arasında gerçekleşiyor. Eğitimin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmanın anahtar olduğuna inanan proje ortakları, 48 ay boyunca bir araştırma ve personel değişim programına katılıyor.

Toplantıda, Fas Krallığı'nın Bulgaristan Büyükelçisi H. E. Zakia El Midaoui, Portekiz'in Bulgaristan Büyükelçisi H. E. Ana Maria Ribeiro da Silva, Mısır Arap Cumhuriyeti'nin Bulgaristan Büyükelçiliği Müsteşarı Bay Mostafa Khamis, Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği'nde Birinci Sekreter Bayan Ceren Özkan, Romanya'nın Sofya Büyükelçiliği'nde Bakan-Müsteşar Bay Radu- Calin Moldovan, Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanlığı Bilim Direktörlüğü'nden Dr. Milena Glavcheva gibi önemli isimler proje üzerindeki önemlerini vurguladı. Yükseköğretimin dijital dönüşümünün, gelecekteki gelişim için kritik bir öneme sahip olduğu ve bu alandaki yenilikçi çözümlerin gerekliliği vurgulandı.

Europe Horizon projesi kapsamında Novarge, Bulgaristan, Portekiz, Romanya, Fas ve Mısır'a eğitimde dijital dönüşüm üzerine araştırmalar yapmak üzere personel gönderecek ve aynı ülkelerden akademisyenleri Novarge'de araştırma yapmak üzere ağırlayacak.