Akademik ve siyasi profesör. DR. Özcan Yeniceri, TVNET'te yayınlanan sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagoz'un konuğu oldu.

"PIŞMANIM"

"İYI Partinin kurucuları arasında olmaktan üzüntü duyuyor musunuz?" "Evet" sorusuna yanıt veren Yeniceri, fikirlerinde müşteri bulamadığı için partiden istifa ettiğini söyledi.

"BİZİM GİBİ BAKMIYORLARMIŞ"

Yeniceri, parti kurucularıyla aynı ideolojilerle hareket ettiğini düşündüğünü belirterek, fikrin "Türk milletini olduğu yerden getirmek ve bunu yaparken bazı değerleri içselleştirmek" olduğunu söyledi:

"İyi Parti'nin kurucu safhasında MHP'den kesilen insanlar vardı. Orada homojen bir yapıda olacağımızı düşündük. Biz de bu insanların Türkiye'ye baktığını düşündük, ama bakmıyorlarmış."

"MİLLİYETÇİLER ELİMİNE EDİLDİ"

MHP delegelerinin iradesine dayalı kurultay dışı kongreye itirazlar olduğunu hatırlatan Yeniceri, "İYI Partinin çok daha demokratik bir şekilde hareket edeceğini düşündük. Ama orada fikirlerimize güvenmediğimizi gördük. Oraya giden Türk milliyetçilerinin çoğu ortadan kalktı." dedi.

"TÜRKIYE'DE ÇOK GÜÇLÜ BIR İKTİDAR VAR"

"Türkiye'de çok güçlü bir güç var. Muhalefet buna paralel olarak zayıf. Bu yüzden muhalefet Türkiye'yi 20 yıl içinde AK Parti'nin kararına mahkum etti. Çünkü alternatif çıkmadı." ifadelerini kullanan Yeniceri  şöyle devam etti:

"AK Parti CHP'nin sağ taraflarını alıp olabilecek bir konsept oluşturalım." "İslam ve Osmanlı'yı AK Parti'den, demokrasi ve CHP'den alarak parti kuralım" dedim. O dönemde yaklaşımlarda ciddi bir açıklık vardı. MHP milliyetçiliği çoktan içselleştiriyor. Tüm taraflardan oy toplamanın bir yolu olan farklı bir yaklaşım ortaya çıkacağımızı düşündüm. Görüşlerimiz uygulanmadı. Türkiye'deki bazı partiler 'Türkçe' demekte zorlanıyor. Bazı insanlar "sizin Müslümanınız" demekte sorun yaşıyorlar. Tüm bunları aynı konseptte düşünen bir yapı inşa etmeyi düşündük. Bu güvenilir değil.

Kongre'de diğerlerinin öne çıktığını gördük. Türk milliyetçilerinin adım adım ortadan kaldırıldığını görünce ayrılmaya karar verdik. ""