Roman merkezli Uluslararası Politika Araştırma Merkezi'nin (CeSPI) "İtalya - Türkiye: Asya ve Afrika'ya köprü" başlıklı üçüncü oturumları, Kasım-Aralık 2021'te yürütülen IXE araştırma şirketinin Grimaldi Hukuk Bürosu'nda yürütüldüğü Türkiye'de iş yapan İtalyan firmalarının anketinin sonuçlarını değerlendirdi.

İtalya Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Piero Fassino, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Dairesi Başkanı Çağlıoğlu, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ömer Güucuk, İtalya ve Türk firmalarını üçüncü ülkelerde birlikte iş yapmaya odaklanan üçüncü toplantıda, İtalya Dış Ticaret Ajansı İstanbul Ofisi Müdürü Riccardo Landi de katıldı.

TÜRKİYE KÖPRÜ GÖREVİ GÖRECEK

İtalya Temsilciler Meclisi Dış Komisyonu Başkanı Fassino, Türkiye'nin jeopolitik ve jeostratejik konum açısından önemli bir ülke olduğunu belirterek, "pek çok ülkeye ulaşabileceğiniz bir köprü gibi." dedi.

"AFRIKA'DA BIRLIKTE HAREKET EDEBILIRLER."

Türkiye'nin teknoloji ve yenilik alanında daha rekabetçi bir ülke haline geldiğine işaret eden Fassino, "Türkiye aynı zamanda dış yatırımcılar için de çok açık bir ülke. Türk-İtalyan işbirliği ikili seviyede önemli olmasına karşın, Afrika'da ekonomik ve işbirliğine dayalı bir şekilde işbirliği yapabilir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Dairesi başkanı Burak Daglioğlu, Türkiye'nin konumu konusunda bazı fırsatlar sunduğunu ifade etti ve "Türkiye bölgedeki diğer pazarlar için bir merkez. Bu bağlamda, İtalyan yatırımcıları Türk ortaklarıyla birlikte üçüncü ülkelere yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bunun tersi de mümkündür. Türk firmaları bunu İtalya yoluyla yapabilir." dedi.

Yetkili, Türkiye'nin son yıllarda teknoloji ve yenilik girişimlerinde önemli bir atılım yaptığını da vurguladı.