Doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistleri Sakarya'ya çeken, şehrin turizmdeki en önemli yerlerinden biri olan Karagöl Yaylası ile ilgili ortaya atılan bu iddia, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

 
İşte sosyal medyada geniş yankı uyandıran Batuhan Çolak’ın o köşe yazısı:


İkinci bir Uzungöl oluşturuluyor. Ama bol imarlısından ve sadece yabancılara!
Sakarya Taraklı'da bulunan Karagöl yaylası...
Türkiye'nin el değmemiş güzelliklerinden, betonlaştırılamayan bölgelerinden biri.
Birçok insanımız bilmez ama birileri çoktan keşfetti ve satmaya başladı ama Türklere değil!
Arap emlakçı bölgeye yapılacak ahşap ev projesini tanıtıyor. "İmar iznini nasıl almışlar, bu yerleşim nasıl yapılacak" başlı başına inceleme konusu.


Elimizde şu an için sadece bu görüntüler var. Bu görüntüleri herkese açık sosyal medya kanalları üzerinden yayınlayıp, Körfez ülkelerine satıyorlar.


Arap emlakçı, Türk topraklarını pazarlarken şunları söylüyor:
"Çevreye bakın, doğaya bakın, güzelliğe bakın... Bu göl bizim sattığımız evlerimizden sadece ve sadece 10 dakika uzaklıkta. Evinizi aldıktan sonra buraya gelip rahatça oturup bu doğal güzelliklere bakma şansınız olur. Evinizin manzarası her zaman açık olur, hiçbir zaman kapanmaz. Mangalını getirip, etini yiyebilirsin. Gölün suyu çok temiz dağdan geliyor ayrıca dağın üzerindeki karlar eridikten sonra buraya kadar iniyor. Arkamdaki insanlara bakın... Dediğim gibi 'Mangalınızı getirip yemeğinizi yiyebilirsiniz.' Burada sadece bölgenin halkı bulunuyor ve bu bölge çok sakin."


Videonun devamında projenin yüzde 40'nın tamamlandığı ve satışa hazır durumda olduğu belirtilerek inşaat alanından görüntüler paylaşılıyor.
Türkler için toplu taşıma bile lüks haline gelirken, ülkemizin el değmemiş güzellikleri daha bizler bile göremeden yabancılara pazarlanıyor.