Ticaret Bakanlığı, Ramazan ayı öncesinde marketlerde gerçekleşen denetimlerini artırdı. Sakarya başta olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Balıkesir, Aydın, Tekirdağ, Van ve Manisa'da eş zamanlı olarak yapılan market denetimlerinde Sakarya Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin fiyat etiketlerini titizlikle inceledi. Denetimlerde, ürünlerin fiyatlarının aşırı yüksek olup olmadığı, etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki farklar ve etiketlerde yer alan bilgiler detaylı bir şekilde kontrol edildi.

Sakarya Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve Vali talimatları doğrultusunda yapılan denetimlerin, tüketicileri fahiş fiyat artışlarından koruma ve göstermelik indirimlerle oluşan tüketici mağduriyetleri ile mücadele amacı taşıdığı belirtildi. Ayrıca, denetimlerde mevzuata aykırılık tespit edilmesi durumunda işletmelere idari para cezaları uygulanacağı ifade edildi.

Açıklamada, denetimlerin sadece tüketicilerin korunmasına yönelik olmadığı, aynı zamanda dürüst ve basiretli tacirlerin haklarını da korumaya yönelik olduğu vurgulanarak, haksız fiyat artışlarına karşı kararlı bir mücadele sergileneceği belirtildi. Denetimlerin ramazan ayında da devam edeceği ve özellikle bu dönemde yoğun tüketilecek ürünlere özel önem verileceği ifade edildi.