Sakarya'nın Geyve İlçesine bağlı Gazi Süleymanpaşa Mahallesinde bulunan Venüs Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası, 30 Haziran 2013'te yaşanan patlamanın ardından kapatıldı.


8 işçinin yaralandığı patlama sonrasında dönemin Sakarya Valisi Mustafa Büyük, aynı yerin yeniden havai fişek fabrikası olarak açılmasını engelleyince fabrika sahipleri Mustafa, Hakan ve Arif Coşkun yatırımlarını İç Anadolu'ya kaydırdı.


NİĞDE'DEKİ FABRİKALARI DA PATLADI

Arif Coşkun, Niğde Bor İlçesi Kemerhisar Beldesinde bir fabrika kurarken; kardeşi Mustafa Coşkun ise Sivas'ta havai fişek fabrikası kurdu. 2018 Ocak ayında da bu kez Niğde'deki fabrikada yaşanan patlamada 2 işçi öldü.


AKRABALARININ HENDEK'TEKİ FABRİKASI TÜRKİYE'Yİ SARSTI

Aradan yıllar geçtikten sonra Türkiye, Coşkun ailesinin akrabaları Ali Rıza Ergenç Coşkun ve Yaşar Coşkun'un sahibi olduğu Hendek'teki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikasında yaşanan patlamayla sarsıldı. 3 Temmuz 2020'deki patlamada 7 işçi hayatını kaybederken 127 işçi de yaralandı.

GEYVE'DEKİ FABRİKA İÇİN "İCRADAN SATIŞ"

Gerek Hendek, gerekse de Geyve'de bulunan havai fişek fabrikalarındaki patlamalar Sakaryalıların hafızasından silinmezken, 2020 yılı eylül ayında dikkat çeken bir icradan satış ilanı yayınlandı.

2013'te faaliyetlerine son verilen Geyve'deki Venüs Coşkunlar Fabrikası Geyve İcra Dairesi tarafından 23 milyon 600 bin bedelle satışa çıkartıldı. Kasım ve aralık aylarındaki iki satışta fabrikaya talipli çıkmadı.

İCRA DAİRESİ YENİ İLAN YAYINLADI

Geyve İcra Dairesi, artık çevresinde yeni fabrikalar da bulunan 52 bin 218 metrekarelik havai fişek fabrikası ve arsası için yeni bir satış ihalesi ilanı yayınladı. Yeni ilanda fabrikanın kıymeti 23 milyon 260 bin TL olarak belirlendi. Üzerinde 2013'teki patlamadan zarar gören tek katlı yapıların bulunduğu alan için ilk satış günü 26 Temmuz 2022 olarak açıklandı. Eğer bu tarihte talipli çıkmazsa, 23 Ağustos 2022'de ihale tekrarlanacak.