Yeni Mahalle ve Küpçüler Mahallesi sınırları içerisinde kentesel dönüşüm çalışmaları yürüten Erenler Belediyesi; yeni imar planlarının onaylanmasıyla, Kentsel Dönüşüm Riskli Alanı içerisindevatandaşın parsel büyüklüğüne göre tek başına veya birleşerek kendi parseline kendisinin inşaat yapabilmesinin önünü açtı.

Kentsel Dönüşüm Riskli Alanı yapılan yeni imar planına göre 52 adaya bölündü. Vatandaş bu gelişmeyle beraber bir adada yapılacak olan inşaatı beklemek yerine parsel büyüklüğüne göre tek başına veya birleşerekkendi parselinde inşaatını yapabilecek.

Maddi gücü yeterli olmayan kentsel dönüşümü gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar için de müteahhit ile anlaşmasına yönelik devreye giren Erenler belediyesi, vatandaş açısından kolaylık olmasına ilişkin İnşaat Tamamlama Sigortasını zorunlu tutuyor. Aynı zamanda yapılacak anlaşmanın belediyenin kontrolünde olacağını bildirdi.

Erenler Belediyesi’nin yaptığı açıklamaya göre 1 Mart 2022 tarihinde Vatandaş Uzlaşma Görüşmeleri başlayacak ve 2 ay boyunca devam edecek. Kentsel Dönüşüm hakkına sahip vatandaşların kimlikleri ve Tapularıyla Erenler Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir. Bu kapsamda Erenler Belediyesi şu bilgileri de ekledi, “Erenler İlçemizde hassas bir şekilde kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu kapsamda 2 ay boyunca sürecek olan uzlaşma görüşmeleri 1 Mart 2022 tarihinden itibaren Erenler Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü bünyesinde başlıyor. Kentsel Dönüşüm alanında yer alan tüm mülkiyetlerin 2022 yılına ait güncel bedelleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafındanyetkilendirilmiş firma tarafından detaylı bir şekilde hesaplandı. Vatandaşımızla yapılacak uzlaşma görüşmelerinde, hak sahibi vatandaşlarımızın güncel hakedişleri kendilerine bildirilecek.”