Aydın'ın Kuşadası ilçesinde vurulan yazar Ergün Poyraz, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in kendisine düzenlenen saldırının arkasında olduğunu iddia etti.

Soke Fehime Faik Kocagoz Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gördükten sonra normal hizmete alınan Poyraz, gazetecilere bir açıklama yaptı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu gazeteci Ergün Poyraz'a saldırıyı şöyle büktü

Olay gününde evde oturan Poyraz, "Brother, arabaya çarptık ve onlar da "gelin ve görün" dedi. Bu yüzden aşağı inip baktım, far kırıldı, ama bir çarpışma gibi görünmüyor. Çünkü araç üzerinde çizik yok. O kadar kafam karıştı ki, biri bana yandan, arkadan biri, soldan biri, 3 kişi, yere düşdüğümde beni arabayla ezmek istedi. En ilginç şey, beni çağıtan numara ve şirketin içinden çıkan araba." dedi.

Bir süredir Kuşadası Belediyesi'nde ihale alan bir şirketi araştırdığını aktaran Poyraz, "Fransızca 750 ton miir satın alan bir şirketi arıyordum. Böyle bir ihale olmadığı açık. Hatta firmaya 300 gün bile verdiler, bugün 500 gün ve belki hala hiçbir şey yok. Tek bir kompresör, değnek yapmak için oraya gitmedi. Ayrıca, taşla bir mikarat yapmak da imkansızdır. Bu yüzden onlara sordum." dedi.

Ardından Poyraz, şirketin sahibinin kendisine ve eşine sosyal medya üzerinden belediyeye ihale dilekçelerini verdikten sonra mesaj gönderdiğini savunarak, olayın olduğu gün terör örgütüyle yakın olarak tanındığını söyledi. Poyraz, yazdığı dilekçenin bu şirketin sahibinin evinden geldiğini öne sürdü.

BELEDIYE BAŞKANINI SUÇLADI

Poyraz, dilekçe konusunda belediyenden yanıt almadığını, "kesinlikle Ömer Günel ve saldırının arkasında bu şirket var. İçişleri Bakanlığı'nın trilyonlarca yolsuzluk olayına müdahale etmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.