Daha konforlu bir ulaşım sağlamak için 7 yeni ‘M plaka’ ihalesine çıktı. Gerçekleştirdiği bu çalışmayla beraber ulaşımda sorunsuz bir faaliyet sürmesini sağlıyor. Nüfus artışını baz alarak çalışmalarını yürüten Büyükşehir, ulaşımda yeniliklere ihtiyaç duyan ilçe ve mahalleler için yeni araç tahsis ediyor.

7 yeni plaka

Bir süredir yoğun nüfus artışıyla beraber gelen ulaşımdaki yeni araçlara ihtiyaç duyan Korucuk bölgesi için 7 adet yeni 'M plaka' ihale edilecek. Belediyesi Ulaşım Dairesi’nin hazırladığı yeni planla birlikte Korucuk, Doruk/Baytur ve Camili 2 ile Ofis Garaj arası 3 farklı güzergâhta dönüşümlü çalışacak yeni hatların ihalesi 1 Mart 2022’de yapılacak. İhale için bir araçlık muhammen bedel 610 bin TL + KDV olarak belirlendi.
Gerekli evraklar ve tarih
Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İhaleye katılım sağlayacak kişiler 2886 sayılı kanuna göre belirtilen evrakları 1 Mart 2022 tarihi 12.30 saatine kadar Büyükşehir Gelirler Şube Müdürlüğü’ne teslim edecektir. İstenen belgeler içinde ise ikametgâh (Sakarya sınırı olduğunu belirtmek için), nüfus cüzdanı, geçici teminat makbuzu, asgari (B sınıf) sürücü belgesi fotokopisi, adli sicil kaydı yer alıyor” denildi.