Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 18'in hangi telefon modellerine geleceği ve ne zaman çıkacağı henüz resmi olarak duyurulmamış olsa da, sızan bilgilere göre aşağıdaki modelleri destekleyeceği belirtiliyor:

iPhone 15
iPhone 15 Plus
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro Max
iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max
iPhone 13
iPhone 13 mini
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone SE (ikinci nesil)
iPhone SE (üçüncü nesil)
iOS 18'in çıkış tarihleri şu şekilde tahmin ediliyor:

İlk beta sürümü: Haziran 2024'te Apple'ın Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) duyurulması ve geliştiricilere sunulması bekleniyor.
Halka açık beta sürümü: Temmuz-Ağustos 2024 gibi bir tarihte kullanıma sunulabilir.
Resmi çıkış tarihi: Eylül 2024'te iPhone 14'ün lansmanıyla birlikte olması muhtemel görünüyor.

 Öngörülen yazılım güncellemeleri arasında, gelişmiş yapay zeka tarafından desteklenen "Siri" ve "Mesajlar" uygulamalarının revize edilmiş sürümleri olduğu konuşuluyor. Güncelleme, yapay zeka (AI) ve büyük dil modelleri (LLM) kullanarak daha akıllı ve doğru yanıtlar verebilen, geliştirilmiş bir Siri sürümünü içermesi bekleniyor.

Ayrıca, teknolojiye meraklı kullanıcılara uygulama geliştirme ve test etme imkanı sunan Xcode'a eklemeler de yapılabilir. Bu sayede geliştiriciler, yeni uygulamalarını daha hızlı bir şekilde yazabilecekler.

Gurman, "Yeni işletim sisteminin, şirket tarihinde belki en büyük olmasa da en büyük iOS güncellemelerinden biri olarak değerlendirildiği söyleniyor. Bu bilgiyle, Apple'ın haziran ayındaki geliştirici konferansının oldukça heyecan verici geçeceği düşünülüyor" dedi.

Yeniden tasarlanan işletim sistemi, Apple'ın iPhone 15 satışlarındaki yüzde dörtlük düşüşü ele almak amacıyla geliştirildiği düşünülmektedir.