Yakın zamanda dünyanın en büyük orkide laboratuvarlarından Alman orkide üretim firması olan Fritz Hark Orchideen GmbH & Co. firması ile üretim ve iş birliği anlaşması imzalayan SATSO A.Ş, Laboratuvar bünyesinde üretilen orkide altlıklarının ilk ihracat çıkışını gerçekleştirdi.

Hendek 2. OSB içerisindeki labaratuvarda hazırlanan orkideler, ihracat belgeleri hazırlanarak Almanya’ya ulaşmak üzere yola çıktı.

Cem Gün: "Bu Daha Başlangıç"

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda SATSO A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olan Cem Gün, konuyla ilgili bilgi amaçlı olarak; "SATSO A.Ş bünyesindeki Tarımsal Ürünler Üretim Mükemmeliyet Merkezi, olarak yakın zamanda dünyanın en büyük orkide firmalarından olan Fritz Hark Orchideen GmbH & Co. firması ile yaptığımız iş birliği anlaşmasının karşılığını almaya başlıyoruz. Doku Kültürü Laboratuvarımızda ürettiğimiz orkideler özenli bir şekilde araçlara yüklenerek Almanya’ya ulaşmak üzere yola çıktılar. Umuyoruz ki 1-2 ay gibi yakın bir zamanda da bölgemizdeki süs bitkisi üreticilerine yönelik düşük maliyetli ilk altlıklarımızı sunmaya başlayacağız. 30 milyon yıllık üretim kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük Doku Kültürü Laboratuvarı olan tesisimiz için bu daha başlangıç. Şehrimiz ve ülkemiz için ciddi çalışmaların temelini atmaya devam edeceğiz ve bugüne kadar ithal ettiğimiz süs bitkileri ürünlerinin önemli bir kısmını üretecek ve dünyaya sunacağız. Bugün haklı bir gurur yaşıyoruz ve bu süreçte beraber çalıştığımız SATSO A.Ş. Yönetim Kurulu Üyelerine ve desteklerinden ötürü SATSO Yönetim Kurulu Başkanımız A. Akgün Altuğ ile Yönetim Kurulu Üyelerimize ve camiamıza teşekkürü borç biliyoruz. Şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz." ifadelerine yer verdi.