40 Sene önce Muş’tan gelen ve simit satarak geçim sağlayan Aydın Tekin, açmış olduğu Tekin Unlu Mamulleri markasında birçok fırın şubesi ile genç girişimcilere de ilham kaynağı olacak nitelikte.

"Azmederek çalıştım"
Simit satmaya henüz 7 yaşında çocukken başlayan Tekin ilk şubesini 14-15 yaşlarında açtı.
‘’Çok çalışarak bugünlere geldim " diyerek sözlerine başlayan Aydın Tekin ‘’ Yaşıtlarım tepsiyle simit satarken ben kendi fırınımı açtım. İş hayatına atıldığım için tahsilimi tamamlayamadım. 1989 yılında ilk şubemiz hizmete girdi. Hedefimiz Sakarya halkına hijyenik, temiz ve kaliteli mal sunabilmek. En büyük çabamız bu. Hamdolsun bu zamana kadar da yüzümüze kara çalmadık, bundan sonra da hizmetlerimizi ara vermeden sürdüreceğiz. Tekin Unlu Mamullerinin bir farkı da, kendin yemediğini başkasına sunmamaktır" dedi.

"Aile her şeydir"
Bugüne kadar yaşadığı zorluklardan da kısaca bahseden Tekin, ‘’ Maddi ve manevi olarak insanlara kabullendirmek kolay olmadı. Çocukluğumun verdiği azimle, anne, babam ve tüm ailemin desteğiyle yürüdüm ve yürümekteyim.’’ İfadelerini kullandı.

‘‘Tekin Unlu Mamullerinin farkı"
Tekin unlu mamülleri sadece temiz hizmet ve kalitesiyle değil, lezzeti ile de öne çıkıyor. Ürün portföyünde kaşarlı, zeytinli, çikolatalı pastane ürünleri bulunduran fırının, tereyağlı poğaçasını yiyen bir daha vazgeçemiyor. Aydın Tekin ayrıca geniş ürün portföyüne kıymalı pide ekleneceğinin de müjdesini verdi.

‘İlçelerde şube açmayı düşünüyoruz’
İleriki zamanlarda şubelerini çoğaltmayı düşünen Aydın Tekin ‘’Şu an Patates Hali, Çarşamba Pazarı, TEK’in karşısında ve SSK kavşağında şubelerimiz bulunuyor. Hayalim kurumsal olarak, simit sarayı açmak. Sakarya ve tüm halkımıza hizmeti ön planda, parayı ikinci planda tutmaktır. Vatandaş hizmet alırsa para kazanılır’’ diye konuştu.