Bundan birkaç sene öncesine kadar 5-6 TL civarında olan akaryakıt fiyatları son yıllarda rekor üstüne rekor kırdı. Döviz kurundaki ve brent petrol fiyatlarındaki artış sonrasında fiyatlar her geçen gün artarken, akaryakıt fiyatlarındaki son artış ise geçtiğimiz gün yapıldı.

2016 yılından sonra ilk defa akaryakıt fiyatlarında uygulanan ÖTV’ye zam geldi. ÖTV zammı sonrasında yakıta bir gecede 6 TL zam gelirken benzinin litresi 35 TL’ye dayandı, motorin 32 TL’nin üzerine çıktı. LPG’nin fiyatı ise neredeyse 14 TL oldu.

Yakıt fiyatlarının bu derece artmasının ardından sürücüler ise çözümü LPG’de buldu. Sanayici esnafları yakıt fiyatlarının arttığı günden itibaren LPG’ye yoğun bir talep olduğunu belirtirken, LPG’nin benzine göre yüzde 50 daha tasarruflu olduğunu dile getirdi.

"Araçları LPG'ye dönüştürmek için talep oldukça fazla"
Yetkili hizmet veren Yasin Pehlivan, "Akaryakıta gelen zamlardan sonra son 1 haftadır vatandaşlar araçlarını LPG'ye dönüştürmek için geliyorlar. Aşırı talep var. Benzin ve LPG'nin arasında yüzde 50 fiyat farkı bulunuyor" dedi.